Rotaryclub Apeldoorn bestaat uit ongeveer veertig leden met een verschillende beroepsachtergrond en een actieve rol binnen de maatschappij. We komen wekelijks bijeen in Hotel de Keizerskroon. Tijdens die bijeenkomsten hebben vriendschap en aandacht voor elkaar een grote functie. Maar een Rotaryclub is niet alleen een gezelligheidsvereniging: we zetten ons via allerlei projecten in voor de maatschappij – zowel met fysieke inzet en door fundraising.

volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze activiteiten

een paar van onze andere projecten

Berlijn Marathon

We trainen om in september 2022 met een aantal van onze leden de marathon van Berlijn te lopen. Andere leden wandelen een halve marathon op een aangepast parcours door Berlijn. We gaan met elkaar een fantastisch sportief evenement beleven en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld bij elkaar sporten. Doel is om daarmee het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland te steunen. Zodat Apeldoornse kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen en meer.

Ons project ondersteunen? Doneren kan via deze link
De deelname aan de Berlijn marathon is een initiatief van de rotary runners Apeldoorn en de stichting heeft ANBI status, wat betekent dat al het gedoneerde geld alleen voor het goede doel wordt gebruikt.

Apeldoorn Dineert Thuis

Tijdens de Corona crisis hebben we via het platform  “Apeldoorn Dineert Thuis” elke twee weken een mooie maaltijd gepresenteerd, afwisselend verzorgd door twee lokale horecaondernemers. Een steuntje in de rug voor hen en een lekkere maaltijd voor de afnemers.

Rotary Academy

Onze Rotary Academy bestaat uit een groep enthousiaste leden die vanuit verschillende beroepen en netwerken jonge, talentvolle deelnemers wil inspireren om daarmee het goede voor de maatschappij te willen doen. Vrijwillig en met veel positieve energie; People of Action!

Codeclub Apeldoorn

De Codeclub draait erom kinderen op de basisschool digitaal vaardig te maken. Om scholen te helpen geeft de Codeclub in drie jaar 4000 leerlingen van groep 6 en 7 in Apeldoorn gratis vijf programmeerlessen met een beproefde lesmethode. De Codeclub werkt alleen met vrijwilligers, een groep enthousiaste professionals. Rotaryclub Apeldoorn is een van de ondersteunende partijen in dit initiatief.

Houthakken

Wij leveren eerste klas haardhout voor ons sociaal fonds. We hakken het zelf en verpakken het in handige zakken. U betaalt slechts € 5,75 per zak en bij afname van tenminste 10 zakken brengen wij ze bij u thuis. Met de opbrengst ondersteunen we goede doelen. Bestellen kan via onze website www.rotaryclubapeldoorn.nl.

Vleugel voor het Gelre Ziekenhuis

In de hal van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn staat sinds 25 september 2017 een vleugel, zoals dat tegenwoordig in veel stationshallen en op vliegvelden het geval is. Met een team van 5 amateur pianisten brengt deze vleugel een positieve noot in een omgeving waar mensen vaak gehaast en gespannen binnen komen. De vleugel is mogelijk geworden door een gift uit het Alexander van Brerofonds van Rotaryclub Apeldoorn.